Винуватиця всіх його нещасть? Мер Чернігова Атрошенко розлучається зі своєю дружиною

Саме через спробу «перегнати» для дружини Владислава Атрошенка авто в Європу, міського голову на рік відсторонили від посади

Владислав Атрошенко

Владислав Атрошенко ініціював судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану своєї матері Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

Відсторонений від посади міський голова Чернігова Владислав Атрошенко звернувся до суду із заявою про визнання його матері недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Звернення до суду збіглося в часі з програшем Атрошенка в іншому судовому засіданні. Нагадаємо, що 1 лютого 2023 року Львівський апеляційний суд підтвердив рішення Яворівського районного суду Львівської області, яким міського голову Владислава Атрошенка визнано винним в адмінправопорушенні. Суди призначили йому 6,8 тис. грн штрафу з позбавленням права на рік обіймати посади, пов’язані з виконанням функції держави або місцевого самоврядування.

Що стосується справи про опікунство, то 7 березня Деснянський районний суд Чернігова призначив судово-психіатричну експертизу. Про неї клопотав сам Атрошенко. У поданій заяві до суду він зазначив, що матір є особою з інвалідністю І групи, має виражені рухові порушення, помірний астенодепресивний синдром. Внаслідок свого захворювання потребує постійного догляду та нагляду.

Отже, судова влада доручила чернігівському філіалу судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» провести експертизу захворювання матері міського голови.

Журналісти попросили мера прокоментувати справу про опікунство, але він не відреагував. Адже у разі позитивного судового рішення Владислав Атрошенко матиме можливість безперешкодно виїхати з країни під час воєнного стану. Нині, згідно зі змінами до законодавства, для осіб, котрі супроводжують батьків із інвалідністю I чи II групи, необхідно додатково оформити акт встановлення факту здійснення догляду.

У коментарі журналістам виконувач обов’язків міського голови і секретар ради Олександр Ломако заявив, що Владислав Атрошенко залишається у Чернігові і нікуди не виїжджатиме.

Олександр Ломако (праворуч) та Владислав Атрошенко

- У Чернігові ширилися чутки, що Владислав Атрошенко збирається виїхати за кордон. Але це не відповідає дійсності. Він у місті, я з ним зустрічався, він нікуди не виїжджатиме. Що стосується розлучення та оформлення опікунства, то його приватні справи. Я про них не запитував, – сказав Олександр Ломако.

Про розлучення подружжя Атрошенків повідомив портал «Суспільне.Новини». Причому, за даними журналістів заяву про розлучення 17 лютого до суду подала дружина Ірина Атрошенко.

Згідно з даними з реєстру речових прав на нерухоме майно, за кілька днів до подання заяви (13 та 15 лютого 2023 року) Ірина Атрошенко отримала у власність чимало нерухомості. Зокрема: чотири земельні ділянки, три машиномісця, чотири квартири та три приватні будинки.

Один з них – будинок в історичному центрі Чернігова поруч зі сквером Богдана Хмельницького загальною площею у 783 квадратних метри. Його, нагадаємо, Владислав Атрошенко отримав у спадок після смерті свого батька.

Крім того, журналісти знайшли 14 компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких у 2022 році був Владислав Атрошенко, а зараз є Ірина Атрошенко. Спираючись на дані аналітичної системи Youcontrol, можемо говорити, що в окремих випадках зміна власника відбувалась в проміжку між груднем 2022 року та кінцем лютого 2023-го. Йдеться, наприклад, про «Телерадіоагентство «Терра» та аграрну компанію «Сідко Україна».

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...