Виник несподіваний нюанс: У Мін’юсті відповіли, чи справді Україна конфісковує квартиру Повалій

Міністерство юстиції не планує конфісковувати столичну трикімнатну квартиру площею 88,6 кв. м (розташована на вулиці Івана Франка у Шевченківському районі), оскільки зараз вона належить сину підсанкційної співачки Таїсії Повалій Денису. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на онлайн-трансляцію засідання Вищого антикорупційного суду.

«Ми не заявляли стягнення на квартиру, оскільки це житло у 2011 році відчужено за договором дарування. Станом на зараз, не маємо інформації, що вказана нерухомість опосередковано контролюється підсанкційною особою (матір’ю Дениса Таїсією Повалій – ред.)», – наголосила у суді представниця Мін’юсту.

Також під час судового засідання було зазначено, що квартирою Дениса раніше володіла його матір, якій це житло начебто подарувала Партія регіонів. Як відомо, на парламентських виборах 2012 року Таїсія Повалій обралася народним депутатом від Партії регіонів за партійними списками (№2).

Крім цього, у суді представниця Мін’юсту зауважила: вночі 23 лютого 2022 року Таїсія Повалій, чоловік Ігор Ліхута та син Денис вилетіли літаком зі столичного аеропорту Жуляни до Варшави. Більше сім’я артистки не поверталася до України. 29 квітня 2022 року матір Повалій, пенсіонерка Ніна Гирявець через пункт пропуску «Ягодин» залишила Україну.

Міністерство юстиції подало позов проти Таїсії Повалій щодо стягнення активів у дохід держави. При цьому все нерухоме майно офіційно записано на її матір Ніну Гирявець. Ідеться про житловий будинок площею 442,8 кв. м у селі Петропавлівська Борщагівка, що під Києвом. Окрім самої хати, на території є літня кухня, погріб, альтанка, вольєр, теплиця, свердловина, огорожа. Також пенсіонерка має у цьому ж селі інше домоволодіння на 101 «квадрат». Також Ніні Гирявець належить сім земельних ділянок загальною площею 9,28 га, розташованих у Києво-Святошинському та Макарівському районах Київської області.

Окремо Мін’юст хоче забрати у співачки Повалій майнові права на музику та слова до восьми пісень: «Любить, понимать и слушать», «Ангелы-хранители», «Назавжди», «Просто я хочу», «Бусинки любви», «Больше, чем близко», «Я лечу вдаль с тобой синюю», «Доброе утро».

Буде не всім по кишені? Продавці в Україні переписали вартість найдоступнішого фрукту

п’ятниця, 13 вересень 2024, 22:43

Ціни на яблука у 2024 році в Україні коливаються через аномальні погодні умови та проблеми з логістикою через війну. Деякі сорти вже значно подорожчали порівняно з минулим роком, наразі сорт Айдаред коштує 16,5 грн/кг, Чемпіон – 18,5 грн/кг, Ренет Сим...

"Іди на х*й, будь ласка!": MELOVIN на концерті у Дніпрі послав нетверезу глядачку (відео)

п’ятниця, 13 вересень 2024, 21:43

12 вересня MELOVIN, який раніше зізнавався у зловживанні алкоголем, виступав у Дніпрі. Під час концерту одна з глядачок, яка була напідпитку, почала голосно вигукувати на адресу співака образливі фрази. Виконавець зробив зауваження п'яній фанатці, прот...