Виникли непорозуміння: Спливли тривожні дані про підсумки зустрічі Зеленського з Варфоломієм

Президент України Володимир Зеленський і Вселенський патріарх Варфоломій під час зустрічі в Стамбулі 8 серпня не підписали спільну заяву, як планували напередодні, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що зустріч була ініціативою Зеленського і джерела журналістів оцінювали це як хороший знак і спробу налагодити відносини з Константинополем.

За даними видання, в резиденції патріарха Зеленський спілкувався з Варфоломієм як у вузькому колі, так і в розширеному форматі без журналістів. Зустріч, за даними джерел, пройшла нормально, в "позитивному настрої". Однак перед нею між представниками Константинополя та Офісом президента виникли непорозуміння.

Планувалося, що патріарх і президент підпишуть спільну заяву, але в останній момент сторони не зрозуміли один одного, в команді Зеленського відмовилися підписувати документ. Цей документ готували на Фанарі у співпраці з Міністерством закордонних справ.

Заява переважно мала стосуватися екологічної тематики, Варфоломій відомий своєю діяльністю в цій сфері. Чому ОП не сподобалася заява - невідомо, за словами джерел, там не було провокаційних формулювань на політичну тему.

Після зустрічі Зеленський не спілкувався з журналістами в патріархії. В ОП відмовилися відповісти на питання, чому сторони не підписали спільну заяву.

Тим часом Офіс Зеленського заявив, що на зустрічі президент подякував Варфоломію за підтримку України і сказав про те, що влада не повинна втручатися в церковні справи і він буде захищати незалежність церкви.

"Була морально вбита": На Сумщині мати поховала сина-військового і померла сама

четвер, 18 квітень 2024, 17:22

У селі Манухівка Новослобідської громади на Сумщині одразу після похорону сина, який загинув захищаючи Україну, померла його мати. У жінки не витримало серце. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. 25-річний Владислав був уродженцем села ...

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...