Випадковість? На Прикарпатті трапилася аварія на газопроводі (фото)

Поблизу села Клузів у Тисменицькому районі Прикарпаття 8 червня прогримів вибух на газопроводі "Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці". За даними рятувальників, причиною аварії стала розгерметизація труби без послідуючого горіння, передають Патріоти України.

Внаслідок надзвичайної події постраждалих немає. Про це розповіли в прес-центрі управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

"До нас надійшло повідомлення про вибух на магістральному газопроводі поблизу села Клузів. Відбулася розгерметизація, але зараз загрози немає. Постраждалих і загиблих теж немає", – запевнили у відомстві.

Зазначається, що аварію було локалізовано, фахівці зупинили витік газу на трубопроводі діаметром 500 мм (він не транзитний, використовується для потреб країни, ТОВ "Оператор ГТС України").

У ДСНС України додали, що станом на 13:45 там спостерігалося зменшення тиску витоку газу. Рятувальники евакуювали двох мешканців із території дачного масиву та провели оповіщення населення. Підкреслюється, що житлові будинки від місця НП перебувають на відстані одного кілометра, а завод ПРаТ "Івано-Франківськцемент" – 500 метрів.

Працівники ДСНС також провели очеплення місця розгерметизації. А аварійна бригада РЕМ на деякий час знеструмила село.

На місці події продовжили працювати бригади "Івано-Франківськгаз" та Богородчанського ЛВ УМГ, що обслуговує цей газопровід. Від ДСНС було залучено 28 осіб та 9 одиниць техніки.

Працівники ДСНС провели очеплення місця розгерметизації

"За інформацією чергового ПАТ "Укртрансгаз", о 13:00 перекрито аварійну ділянку (протяжністю 12,8 км). На газопостачання населених пунктів подія не вплинула. Проведено переключення подачі газу по обхідному газопроводу", – йдеться у повідомленні.

Очевидці зазначали, що спершу чули хлопок на частині газопроводу в місці переходу від землі на поверхню, вогню не було. У Клузові працювала слідчо-оперативна група та вибухотехніки Нацполіції.

У Клузівському старостинському окрузі Угринівської громади звернулися до мешканців із проханням не розпалювати вогонь. "Будьте обережні! Ситуація під контролем компетентних служб", – додали там.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...