"Виплакалися і пішли далі... Я мусила взяти себе в руки": Коломиянка розповіла, як разом з усіма небайдужими українцями пережила 30-годинні пошуки сина в горах

Мар'яна Стефанців із Коломиї на Івано-Франківщині, 6-річний син якої загубився на Говерлі, була шокована новиною. Не могла повірити, що дитина може загубитися, коли навколо стільки дорослих.

Вірила, що доки доїде до місця, то сина вже знайдуть, але цього не сталося. Тож разом із чоловіком Любомиром рушили за маршрутом, на якому загубився син.

"Ми з чоловіком були у відчаї. Зупинилися й почали вдвох відчайдушно плакати та молитися. Коли проплакалися, зрозуміли, що треба щось далі робити", - розповіла Мар'яна, передає liga.net.

Батько хлопчика – кінолог і колишній військовий, служив в АТО, тож близько першої ночі він подзвонив своїм колегам і попросив приїхати разом з собаками на підмогу. Старший син подружжя, 12-річний Максим, теж шукав брата. Він тричі піднявся на Говерлу і майже під ранок знесилений сів перепочити. Та побачивши розпач батьків, обійняв матір, щоб її заспокоїти, але сам почав страшно плакати.

"Я мусила взяти себе в руки, щоб заспокоїти старшого сина. На ранок його відвезли додому, він був виснажений. Ми боялися, що якщо привезуть Олексійка в якомусь не такому стані, не хотіли, щоб Максим це бачив", – розповідає жінка.

О 5-й ранку приїхала нова група рятувальників, волонтерів і велика група військових – друзів Любомира зі Львова. Почався ще один день пошуків. Батьки хлопчика трималися з останніх сил, щоб не піддаватися паніці. Наближалася ще одна ніч.

"Аж раптом в один момент я почула крик рятувальниці-психолога, яка була з нами. Підбігла до неї, вона: "Знайшли!". Я почала так ревіти, як ніколи. Не могла зупинитися. Ми побігли до штабу, де були всі рації, але почули: "Чекайте, ще точно не підтверджено". Серце впало. Щоб точно підтвердити, чи це Олексійка знайшли, рятувальники подзвонили, коли я почула голос сина, переповнили емоції", – розповідає Мар'яна.

Після обіймів, поцілунків та сліз батьки забрали сина додому. Дорогою він багато їв та говорив.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...