Виплати та проживання: Чехія оновила умови перебування для біженців з України

Умови перебування українських переселенців у Чехії змінюватимуться: це стосуватиметься як грошових виплат, так і термінів проживання в безкоштовному житлі. Відповідний документ, розроблений МВС, підписав президент країни Петр Павел, передають Патріоти України.

По-перше, внесена в закон поправка передбачає продовження тимчасового захисту для громадян України в Чехії до березня 2025 року.

Крім того, уряд країни, відповідно до поправок до закону, надасть фінансову допомогу українцям, які покинули країну через війну, але хочуть повернутися на батьківщину. Наразі сума виплати ще не визначена. Зазначається, що скористатися цим правом переселенці з України зможуть лише один раз і не пізніше, ніж за три місяці до закінчення тимчасового захисту, тобто до кінця 2024 року. Якщо ж вони знову захочуть отримати притулок на території Чехії, половину витраченої суми доведеться повернути скарбниці.

Документ також передбачає скорочення терміну безоплатного житла для українських біженців до 90 днів (зараз 150 днів), після чого вони мають знайти нове платне житло. Норма починає діяти після 31 серпня 2024 року. Винятком залишаться вразливі верстви населення.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...