Виплати за пошкоджене війною житло: Як отримати компенсацію через "єВідновлення"

Українці можуть отримати компенсацію за пошкоджене та зруйноване війною житло. Для цього потрібно подати онлайн-заявку для участі у програмі "єВідновлення". Про це нагадують у повідомленні на сайті програми, передають Патріоти України.

«єВідновлення» — 10 травня в Україні стартувала програма з такою назвою, у рамках якої українцям будуть виплачувати гроші за пошкоджене та зруйноване житло. На першому етапі уряд буде виплачувати гроші тим громадянам, яким потрібний косметичний ремонт житла. Проте Кабмін вже почав розширювати програму.

Подати заяву на виплату грошей можна онлайн через застосунок «Дія». Перед цим потрібно відкрити картку в одному з банків-учасників програми: «А-Банк», monobank, «ПриватБанк», ПУМБ, Sense Bank.

Після подання заяви спеціальна комісія повинна розглянути її та схвалити суму виплат. У разі схвалення власник пошкодженого житла отримає сповіщення, а згодом і кошти на рахунок «єВідновлення».

Витратити кошти можна на безготівкову оплату товарів та послуг українських компаній для відновлення житла. Повний перелік компаній з'явиться на сайті «єВідновлення».

"Деякі намагаються вирішити питання кардинально": В Україні назвали головні складнощі з пошуком ухилянтів

понеділок, 20 травень 2024, 12:44

Українським правоохоронцям вкрай рідко вдається відшукати серед військовозобов’язаних громадян тих, хто ухиляється від мобілізації. Адже деякі чоловіки намагаються вирішити питання кардинально – тікають за кордон. Про це в розмові з OBOZ.UA розповіли у...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...