Виправдовував агресію РФ: У Хмельницькому затримали ексвійськового з Білорусі, який закликав до поділу України

У Хмельницькому СБУ викрила колишнього військового Білорусі, який публічно виправдовував збройну агресію РФ та поширював заклики до поділу України. Про це повідомило Управління СБУ у Хмельницькій області, передають Патріоти України.

За даними спецслужби, громадянин Білорусі, колишній військовий, вже понад десять років проживає в Україні. Чоловік відкрито підтримував дії російської влади та активно поширював антиукраїнські наративи.

"Через особисту сторінку у забороненій соціальній мережі "ВКонтактє", фігурант висловлював сподівання на перемогу армії агресора та возвеличував окупантів, які "воюют так, чтобы сберечь объекты инфраструктуры, сберечь людей…максимально меньше нанести урон" і взагалі "особенностью русского солдата является то, что он несет мир и счастье всем народам", - йдеться у повідомленні.

У свої дописах він дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.

"Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії РФ проти України", - додали в СБУ.

Відтак чоловікові оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 ККУ), розпалюванні національної ворожнечі та ненависті (ч.1 ст. 161 ККУ), пропаганді війни (ст. 436 ККУ) та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 ККУ). За вчинене йому загрожує до п’яти років в'язниці з конфіскацією майна.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...