Випущений 1957 року в єдиному екземплярі Сhevrolet Сorvette продають за $2 млн

На аукціоні за 2 млн доларів виставили перламутрово-білий родстер Chevrolet Corvette, який був випущений 1957 року в єдиному екземплярі. Автомобіль унікальний ще тим, що він першим примірив позначення Super Sport (SS), що свідчить про суперпотужність і швидкість марки, повідомляють Патріоти України з посиланням на "За кермом".

Раритетна машина використовувалася, щоб продемонструвати на той час нову технологію упорскування палива Rochester Ramjet, розвиваючи 293 кінські сили. У Chevrolet встановили 4,6-літровий двигун V8.

Крім перламутрового кольору, на автомобіль додали синю смугу як символ гоночних авто цієї марки, замінивши складний дах двома вітровими ковпаками в аерокосмічному стилі.

Американське авто продали партнеру Chevrolet у Мічигані Шерлі Вілсі, після чого воно переходило з одного дилерського центру до іншого. На цьому пригоди родстера не закінчилися, у 60-х роках його продали приватній особі, а потім розбили його внаслідок аварії, через участь у вуличних перегонах на ньому. Його відновили у 1997 році.

Наразі Chevrolet Corvette виставили на аукціоні Mecum із пробігом 7 тисяч км.


Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...