Виписують фальшиві штрафи: Водіїв попередили про нову хитрість поліції

За порушення правил дорожнього руху в Україні водіям можуть виписати значні штрафи. Але для того, щоб доказати факт порушення, у поліцейського повинні бути належні докази - фото, відеозаписи, свідчення свідків тощо, передають Патріоти України.

Проте, деякі працівники поліції продовжують зловживати своїми повноваженнями й просто пишуть рапорт, який не має бути доказом у справі про порушення ПДД.

«Дорожній адвокат» наводить приклад, коли поліцейські зупинили водія за порушення правил дорожнього руху, звинувативши його в тому, що він проїхав кругове перехрестя в протилежному напрямку. На підставі цього інспектор виписав штраф на суму 340 грн.

Водій був не згоден і оскаржив постанову в суді. Але під час розгляду справи виявилося, що інспектор не представив жодних доказів порушення. Замість доказів, інспектор написав рапорт, в якому зазначив, що бачив факт порушення «на власні очі».

Але суд відмовився визнавати цей рапорт як доказ, зазначивши, що інспектор є представником державного органу, який наглядає за безпекою дорожнього руху.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що рапорт поліцейського не може служити доказом винуватості особи у вчиненні адміністративного правопорушення. За результатами розгляду справи, суд визнав постанову поліції незаконною та скасував її.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...