Випити за перемогу України та поповнити її гаманець: У Бельгії варитимуть пиво "Чернігівське", весь прибуток піде на гуманітарну допомогу

У Бельгії почали варити популярне українське пиво "Чернігівське", виробництво якого в Україні наразі зупинено через війну, передають Патріоти України.

Компанія Anheuser-Busch InBev (AB InBev) призупинила виробництво чернігівського лагера та інших сортів пива на трьох своїх пивоварнях в Україні через вторгнення Росії.

Посол України в Бельгії Олег Шамшур під час відвідування заводу AB InBev у Левені у п'ятницю побачив, як з конвеєра зійшли перші банки з пивом "Чернігівське". AB InBev заявила, що весь прибуток піде на гуманітарну допомогу Україні.

Шамшур сказав, що відновлення виробництва можна розглядати як "символічне", бо "люди, які п'ють "Чернігівське", думатимуть про Чернігів, місто, на яке напали росіяни і яке чинило опір російському вторгненню".

Раніше у березні бельгійський уряд схвалив придбання для України зброї (летальної та нелетальної, а також засобів захисту та нічного бачення) на суму 11 млн євро.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...