Вирішуватимуть долю Філарета? Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній терміново скликає синод

Після завершення засідання синоду Єпіфаній пообіцяв поспілкуватися з пресою

Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній скликав на 24 травня священний синод Православної церкви України. Про це повідомляється в Facebook ПЦУ, зазначають Патріоти України.
"У п'ятницю, 24 травня, під головуванням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Єпіфанія відбудеться засідання Священного синоду Української православної церкви", - йдеться в повідомленні.
Засідання синоду розпочнеться о 10:00 на території Софії Київської. Після завершення Єпіфаній вийде до журналістів. Раніше Єпіфаній говорив, що на засідання синоду можуть винести для обговорення конфлікт, який виник в Православної української церкви в останні дні з участю почесного патріарха Філарета.

Напередодні патріарх Філарет у своїй резиденції провів зустріч з представниками Вселенського Патріархату. Вочевидь ці дві події пов'язані між собою.

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...