"Вирішили, що ставиться холодно до дитини": У Франції відібрали новонароджену доньку в 18-річної українки

У Франції у 18-річної українки відібрали новонароджену донечку, пояснюючи це тим, що "мати надто молода для опіки над дитиною". Про це повідомила у Facebook українка, що проживає у Франції, Вероніка Кисіль, передають Патріоти України.

Вона розповіла, що 5 листопада 2023 року 18-річна українка Людмила з Житомирської області народила дитину у Нормандії. "Стан матері й дитини чудовий, їх тримали у госпіталі досить довго для стандартного випадку природних пологів. 4 грудня 2023 року Людмилу виписали з госпіталю, забравши її доньку Аміну у прийомну сім'ю. Людмилі дали запрошення на дві зустрічі з дитиною: у середу та у п'ятницю до суду, який відбудеться 11 грудня. На сьогодні ми на жаль, не маємо виклику у суд, тому навіть не знаємо о котрій годині він відбудеться", – пише Вероніка Кисіль.

За її словами, у пологовому було 2 зміни: одна вирішила, що мама поводиться з дитиною "холодно", друга зміна підтвердила, що Людмила нормально поводиться з дитиною. "Вчора у пологовий прийшов волонтер, якого Людмила бачила вперше. Волонтер хотів допомогти розібратися з ситуацією і зрозумівши, що справа у відсутності комфортного житла для дитини, запропонував Люмилі зупинитися в його сім’ї. Людмила відповіла "Я подумаю", що було сприйнято як відмову і небажання молодої матері жити зі своєю дитиною", – розповідає Кисіль.

Молода мама не знала наслідків своїх слів, адже спілкувалася з незнайомцем, який не запропонував житло їй, дитині й батьку дитини – а тільки мамі з дитиною. "В результаті дитину забрали (за словами – з батькових рук, вони були разом у палаті), а Людмила повернулася у центр для біженців сама (батько не має права проживати у цьому центрі для біженців", – зазначила авторка поста.

Кисіль додала, що повідомила про інцидент Консульство України у Франції, додавши усі документи, але відповіді не отримала.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...