Вирішили "сумістити": У Росії анонсували, що громадян у глибинці будуть лікувати листоноші


У сільських поштових відділеннях Росії планують відкрити фельдшерсько-акушерські пункти. Працюватимуть там листоноші – після спеціальних медичних курсів,, передають Патріоти України.

РосЗМІ похвалилися цією державною ініціативою, зазначивши, що ФАП на поштах уже в тестовому режимі існують у кількох регіонах. Їх планують поширити на всю Росію.

Таким чином країна-агресор намагається вирішити одразу дві проблеми – гостру нестачу лікарів і низькі зарплати листонош. Щоб заробляти більше, співробітники пошт у глибинках також можуть пройти підготовку й підробляти бібліотекарями. А член комітету Радфеду з економічної політики Іван Євстіфєєв пропонує, щоб листоноші за сумісництвом влаштувалися кур'єрами у служби доставки.

"Допускати закриття [поштових відділень] не можна. Потрібно шукати способи зберігати пошту на селі", – зазначив Євстіфєєв.

Гендиректор "Пошти Росії" Алан Козонов також розхвалив ініціативу. За його словами, оскільки ФАП перебувають у держвласності, то компанії не треба платити за оренду – гроші, що звільняться, нібито спрямують на підвищення зарплат.

Нагадаємо: на початку березня 2024-го голова Держдуми В'ячеслав Володін заявляв, що Росії не вистачає 30 тисяч лікарів. "Велика проблема, яка на сьогодні все більш кричуща", – скаржився росіянин.

У 2022 році Російській Федерації не вистачало 60% лікарів первинної ланки, найскладніша ситуація була в сільській місцевості. Але деяким регіонам також критично не вистачає профільних фахівців: анестезіологів-реаніматологів, психіатрів-наркологів, неврологів, неонатологів, гінекологів, отоларингологів, офтальмологів та ін.

На економічне бронювання від мобілізації лишилось? ВАКС присудив корупціонерам, як умову пом'якшення вироку, перерахувати ЗСУ мільйони гривень

субота, 6 липень 2024, 0:30

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими шість людей у привласненні державного майна на суму понад 259 млн грн: вони зобов'язані відшкодувати збитки державі та перерахувати кошти на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС. ...

Наслідки блекауту: У київській багатоповерхівці вибухнув туристичний балон. - Господиня намагалась щось приготувати, коли електроплита не працювала

субота, 6 липень 2024, 0:12

У Києві в квартирі багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Про це в п'ятницю, 5 липня, повідомила пресслужба ДСНС. . "В одній із квартир столичної багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Власниця житла дістала опіки рук. Медики оглянули жінк...