Вирубка вікової діброви у столичній Пуща-Водиці. Тітушки скандального забудовника застосував проти мітінгарів вибухові речовини. Тікали навіть поліцейські, - активісти (відео)

В суботу, 19 червня 2021 року, в лісовому масиві Пуща-Водиця, що на північно-Західній околиці Києва, для припинення вирубки лісових насаджень під грандіозне будівництво зібралося близько 70 націонал-патріотів та екологічних активістів. Таку цифру наводить представник організації "Основа майбутнього", майданівець і ветеран війни з Росією Євген Карась, зазначають Патріоти України.

"Зібралося близько 70 осіб. Багато старих знайомих, з якими рятували парки ще в 2012-му", - зазначає він.

Не обійшлося без сутичок з охоронцями.

"Бусурмани у відповідь почали кидати взривпакети. Навіть ментів ледь кілька не поранило. Під ноги прилетіло. Але вітер все-одно травмував багато яничар. Одного навіть шпиталізували", - розповідає Євген Карась.

При цьому сили Нацполіції, додав він "поводилася по-людськи".

"Всі все розуміють. Дивишся на столітній дуб, який і вшістьох не охопити, і все стає ясно", - каже Карась.

За його словами, це лише початок боротьби за зелену Пущу-Водицю.

"Дякую усім мешканцям, небайдужим та активістам які долучилися. У нас наразі є великий шанс.

Якщо захоплять цю велику ділянку, далі почнуть протягувати дорогу, порубають і всю решту. За 10 років Пущі не стане.

Долучайтесь до оборони. Будете потім пишатися собою", - підсумував Євген Карась.

Ще у квітні цього року постійний учасник протидії варварській забудови столиці, депутат VIII скликання Ігор Луценко заявляв, що у Пущі під загрозою вирубки опинився 21 гектар лісу зі столітніми дубами та іншими цінними лісовими породами.

Там нібито має бути "житловий квартал", а ця історія юридично тягнеться ще з часів головування у Києві Леоніда Черновецького. При цьому поруч немає жодної транспортної та іншої інфраструктури.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...