Вирує потужна пожежа: Росіяни влучили у промисловий об'єкт в Тернополі - людям радять закрити вікна

Під час нічної атаки російські окупанти поцілили у промисловий об'єкт у Тернопільській області, де розпочалася пожежа. Містян закликають щільно закрити вікна і утриматися від довгого перебування на свіжому повітрі, передають Патріоти України.

Пряма мова заступника начальника Тернопільської ОВА Віктора Усенко: Під час нічної атаки ворог завдав удару по промисловому об'єкту. Виникла пожежа".

Начальник головного управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей розповів, що окупанти влучили в одну із ємкостей, де зберігалися пально-мастильні матеріали.

Інформація про пожежу на підприємстві у Тернополі з'явилась у рятувальників близько 03.00. Для ліквідації пожежі залучили 90 рятувальників і 20 одиниць техніки. О 06.20 пожежу вдалося локалізувати. Наразі триває гасіння пожежі. Постраждалих внаслідок події не було.

Головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що шкідливі речовини потрапили у високі шари атмосфери, які розсіюються з рухом повітряних мас - швидкість руху повітряних мас 10 м за хв. Маси рухаються в напрямку Теребовлі та Козови.

Наразі, за її словами, перевищень шкідливих речовин у повітрі немає. Проте до уточнених досліджень повітря і води, вона закликала утриматися від тривалих прогулянок на свіжому повітрі, тримати дітей у закритих приміщеннях і закрити вікна.

А ви це знали? Навіщо в СРСР будували житло у вигляді бочок і куди зрештою зникли всі "цубіки"

вівторок, 20 серпень 2024, 12:04

У 1970-х в СРСР з’явилися незвичайні будинки у вигляді бочок. Спершу це були величезні цистерни, що залишилися від перевезення палива у регіони Крайньої Півночі. Робітники вирізали у величезних ємностях вікна та двері, ставили шибки та утеплювали прост...

У МВФ вигадали новий податок: Кого і за що ще хочуть змусити платити

вівторок, 20 серпень 2024, 11:42

Міжнародний валютний фонд (МВФ) пропонує запровадити додатковий податок на електроенергію для компаній, що займаються майнінгом криптовалют та штучним інтелектом. В організації це пояснюють надмірним споживанням електроенергії та викидів вуглецю цими г...