Висадив плантацію марихуани: У Франції затримали мільярдера, який заснував Cirque du Soleil

Гі Лаліберте – успішний бізнесмен, благодійник і гравець у покер, якому свого часу довелося чимало потрудитися, щоб стати всесвітньо відомим.
Гі Лаліберте. Фото: Рейтерс.

У Французькій Полінезії затримали засновника відомої канадської циркової компанії Cirque du Soleil, мільярдера Гі Лаліберте – за звинуваченням у вирощуванні марихуани. Заборонені рослини він висівав на своєму приватному острові в Тихому океані. Про це повідомляє AFP, передають Патріоти України.

Зазначається, що чоловікові також інкримінують причетність до обігу наркотиків. "Мільярдер і засновник світової акробатичної трупи Cirque du Soleil Гі Лаліберте був затриманий за звинуваченням у вирощуванні марихуани на своєму приватному острові в південній частині Тихого океану", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, затримали 60-річного Лаліберте, коли він зійшов зі свого літака. А після допиту про продаж наркотиків на Таїті 13 листопада чоловік постав перед судом.

Компанія Lune Rouge вже заявила, що її власник нібито використовував марихуану винятково у медичних і особистих цілях. Водночас мільярдер зі свого боку заперечує будь-яку причетність до обігу наркотиків.

Гі Лаліберте – успішний бізнесмен, благодійник і гравець у покер, якому свого часу довелося чимало потрудитися, щоб стати всесвітньо відомим. У 1984 році заснував Cirque du Soleil, який став однією із найбільших розважальних компаній у світі. У 2015 році продав більшу частину своєї частки в Cirque du Soleil, зберігши за собою 10%. У 2017 році заснував компанію Lune Rouge, яка інвестує в проєкти у галузі мистецтва, розваг і технологій. Журнал Forbes оцінює статок Лаліберте в один мільярд доларів.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...