Вища рада правосуддя звільнила з посади скандально відомого суддю

За рішенням суду в Україні заарештовано понад 110 об'єктів нерухомості, що належать оточенню Віктора Татькова.
Віктор Татьков. Фото: Факти.

Вища рада правосуддя нарешті остаточно звільнила одіозного суддю Вищого господарського суду Віктора Татькова. Суддю намагалися звільнити з 2015 року, і весь цей час служитель Феміди оскаржував своє звільнення з посади, передають Патріоти України.

Після початку розслідування про зловживання в Вищому господарському суді Татьков виїхав за кордон і в 2018 році попросив в Австрії політичний притулок. У судових позовах в Україні суддя брав участь через адвоката.
Приводом для звільнення судді стало дисциплінарне порушення - невиконання вимог щодо несумісності, передбачених пунктом 2 частини шостої статті 126 Конституції України.
Нагадаємо, розслідування проти судді Генпрокуратура почала в 2017 році. За версією слідства, Татьков, обіймаючи посаду голови суду, міг втручатися в роботу автоматизованої системи документообігу суду. В результаті стороннього втручання судові справи розподілялися «потрібному» судді. Вважають, що втручання в систему було і у випадку з розглядом спору між російським Міноборони і Кабміном України. Тоді рішенням суду Кабмін змусили перерахувати росіянам більше 3 млрд гривень.
За рішенням суду в Україні заарештовано понад 110 об'єктів нерухомості, що належать оточенню Татькова. Це елітні квартири і офіси в Київській і Донецькій області. Також слідство вважає, що незаконні доходи екс-судді легалізовувались за допомогою його цивільної дружини, співачки Ярослави Красильникової.

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...