Вислів "рускій воєнний корабль, іді *****" Литва офіційно визнала фразою 2022 року (фото)

МЗС Литви визнало вислів українських захисників острова Зміїний «русский военный корабль, иди нах*й» фразою 2022 року, що було відзначено спеціальною нагородою, яку передали Держприкордонслужбі України. Про це повідомила у Facebook пресслужба ДПС.

«Нечисленні, але надзвичайно сильні, емоційні та важливі слова українських прикордонників надихнули і український народ, і весь вільний світ – усіх, від сивочолих бабусь до військових і світових лідерів. У дипломатії ми зазвичай вибираємо більш помірковані фрази, але в деяких виняткових випадках потрібні такі сильні, ефектні слова. Разом до Перемоги!» – зазначив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Нагадаємо, фраза українських захисників острова Зміїний «Русский военный корабль, иди нах*й» стала висловом минулого року за версією словника сучасної української мови та сленгу «Мислово». «Ця відповідь українського захисника острова Зміїний російському окупанту стала лейтмотивом спротиву України російській збройній агресії», – наголошують укладачі словника.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...