Висміював прізвища та навіть... повіситися радив: У Львівському медуніверситеті спалахнув скандал через образи випускників літнім ректором

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького виник скандал під під час розподілу випускників на інтернатуру. Студенти звинуватили 83-річного ректора Бориса Зіменковського у сексистських жартах і насмішках з прізвищ дівчат, передають Патріоти України.

Поведінка керівника вишу викликала обурення у студентів та медиків. Вони поширили в Facebook фрагменти відеозапису з розподілу. "Розподіл – один з ключових моментів у кар’єрі майбутнього медика, коли після шести років навчання визначається його спеціальність", – пояснив лікар Роман Штибель.

На одному з відео чоловік, якого студенти називають ректором вишу, висміює прізвище студентки. "Волкодав. Ох і фамілія. З таким прізвищем і до дітей..." – йдеться на записі.

"Та вона заміж вийде!" – відповідає інший член комісії. На що чоловік відповідає: "Та я жартую!".

Інше відео стосується студентки, яка підтверджує своє бажання стати хірургинею. "Жінка, а хоче різати! Сумне. Я би такої знати не хотів", – каже нібито керівник вишу.

"А якби рибу фарширувала?" – відповідає хтось з комісії. Ректор продовжує: "А якщо мене заріже вночі?"

На питання іншого студента про те, що робити зі спеціалізацією, чоловік каже: "Повіситися!".

Студенти також мають претензії до самого розподілу, який проводився у виші. За словами випускниці Марії Грищук, місця на інтернатуру раптово з’являлись та зникали. Крім того, до випускників невчасно доносили інформацію, а керівництво вишу не дотримувалося наказів Міністерства охорони здоров’я, стверджує студентка. Вона додає, що під час комісії з розподілу студентам не давали поставити питання, а мікрофони відключали.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...