Виснажені та голодні песики гризли лід: На Донеччині засудили жінку, яка винна в смерті двох десятків тварин (фото)

З 2014 по 2019 рік жінка займалася реалізацією собак і кішок на території центрального ринку Слов'янська. Тварин - цуценят та кошенят - їй приносили власники нестерилізованих кішок і собак.

Вижити вдавалося тільки тим песикам, які втекли. Фото: прес-служба нацполіції.

55-річну жительку Слов'янська на Донеччині за жорстоке поводження з тваринами суд засудив до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки. Про це повідомив портал «Судова влада України», передають Патріоти України.

Як розповіла старший інспектор Слов'янського відділу поліції Марія Тюріна, засуджена за статтею 299 КК України «Жорстоке поводження з тваринами» уморила голодом майже два десятка цуценят. «В ході слідства було встановлено, що з 2014 по 2019 рік жінка займалася реалізацією собак і кішок на території центрального ринку Слов'янська. Тварин - цуценят та кошенят - їй приносили власники нестерилізованих кішок і собак, щоб вона знайшла для них нових господарів. За кожну тварину їй платили: 25-30 гривень за кошеня, 50-60 гривень за цуценя», - розповіла Марія Тюріна.

Чи знаходила домовласниця переданим їй тваринам нових господарів, поліції невідомо. Але ті тварини, яких поліцейські знайшли на її подвір'ї, утримувалися в жахливих умовах і масово гинули. Коли в січні за зверненням місцевої зоозахисниці правоохоронці прийшли за вказаною адресою, то виявили у дворі на матраці трупи 17 цуценят і одного кошеняти. А по двору бродили дві виснажені дорослі собаки, які зголодніли так, що гризли лід.

«Сусід цієї жінки, який повідомив нам, що тут гинуть тварини, плакав у слухавку, розповідаючи про те, що він спостерігає. Виживали тільки ті звірі, яким вдавалося втекти з цього пекла », - розповіла глава місцевого товариства захисту тварин Ганна Абрамова, яка і звернулася в поліцію.

На думку зоозахисниці, в загибелі цих тварин є частка провини і їх господарів: «Люди заводять кішок і собак, але не стерилізують їх. Стерилізація кішки коштує 400-650 грн, а собаки - близько 1000 грн. І, приймаючи рішення взяти в будинок тварину, власник повинен бути готовий до витрат на щеплення і стерилізацію свого вихованця», - вважає Ганна Абрамова.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...