'Високодуховні' росіяни обожнюють звірства: Рейтинг Пригожина пішов вгору після варварської страти повернутого з полону "вагнерівця", - ISW

Євген Нужин за кілька секунд до страти, яку зняли на відео і виклали в мережу

Російський олігарх та засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин стає все популярнішим у політичному житті Російської Федерації.

Нещодавня страта найманця викликала захват у потенційних виборців бізнесмена. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначили аналітики, російська націоналістична спільнота переважною більшістю вітала публічне покарання ймовірного дезертира. Вони вважають, що командування "Вагнера" вживає відповідних заходів для "дисципліни своїх військ".

Дехто навіть порівняв цю страту з "героїчною" стратою Йосипом Сталіним марксистського революціонера Льва Троцького. Це вкотре підтвердило привабливість Пригожина серед прихильників сталінської репресивної спадщини, наголосили експерти.

"Пригожин робить дії, які знайдуть відгук у виборців, які цікавляться ідеологією національної переваги Росії, жорстокою радянською силою і відчувають огиду до корупції Кремля, яку президент Росії Володимир Путін використав як політичну силу протягом усього свого правління", – йдеться в огляді ISW.

Аналітики наголосили, що Пригожин неухильно використовує свою участь у російському вторгненні в Україну для зміцнення свого впливу в Росії.

"Нестримні витівки Пригожина у політичній сфері безпрецедентні для путінського режиму", - підсумували в огляді експерти.

Винуватець залишився живим: У центрі Броварів прогримів вибух, є постраждалі (фото)

субота, 11 травень 2024, 21:59

Увечері, 11 травня, приблизно о 20.40 у центрі Броварів пролунав вибух. Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко, передають Патріоти України. За попередньою інформацією, постраждало дві особи, один з них – співробітник поліції. На місці пр...

Журналістка СТБ, яка покинула Україну через війну, балотується до місцевої ради Ірландії

субота, 11 травень 2024, 20:50

Журналістка Наталія Красненкова, яка поїхала до Ірландії, рятуючись від агресії Росії в Україні, стала першою українкою, яка балотується в депутати місцевої ради в ірландському графстві Керрі. Про це повідомляє видання Irish Independent, передають Патр...