Високопосадовця КМДА затримали на "гарячому": "Торгував" компенсаціями по держкредитах для постраждалих від війни підприємств

Правоохоронці затримали посадовця КМДА та його спільника під час отримання хабаря. Про це 24 січня повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Один із затриманих - заступник директора Департаменту, начальник управління промисловості, підприємництва та регуляторної політики Баган Анатолій Олександрович.

Зазначається, що правоохоронці отримали інформацію, що заступник директора одного із Департаментів Київської міської державної адміністрації вимагає щомісячний хабар від київського підприємця. Як з'ясувалось, на початку повномасштабного вторгнення РФ у Бучі було зруйновано склад з продукцією підприємця. Через це бізнес чоловіка опинився на межі банкрутства. Тому він вирішив скористатися держпрограмою пільгового кредитування.

До підприємця звернувся чиновник з КМДА, який стверджував, що він контролює надання компенсацій по державних кредитах для підприємців. А для того, щоб і надалі отримувати відшкодування, йому мають сплатити 20% від виплат. У разі відмови - погрожував зупинити подальші нарахування.

Чиновника затримали разом із спільником-посередником під час одержання чергового хабаря - 90 тисяч гривень. За вимагання і отримання систематичних хабарів фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Мобілізація в Україні триває: Чи потрібно пред'являти військовий квиток під час відвідин сервісних центрів МВС

понеділок, 20 травень 2024, 9:55

З 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію, але це жодним чином не вплине на обслуговування чоловіків у сервісних центрах МВС. «Під час звернення до сервісних центрів МВС чоловіки призовного віку отримуватимуть послуги без пред’явлення вій...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...