Вистрілив три рази впритул: Поранена стрільцем у Дніпрі дівчина прийшла до тями і хоче розмовляти

У лікарні імені Мечникова, де знаходяться поранені в результаті стрілянини в Дніпрі, розповіли про їх стан. 22-річна Жанна Шарова, яка була в найважчому стані, прийшла до тями в реанімації. Вона на апараті штучної вентиляції легенів, але їй краще, пише "ТСН", передають Патріоти України.

Артемій Рябчук тоді тричі вистрілив у дівчину впритул. Найважчим є поранення черевної порожнини. Вона втратила три літри крові. "Вона відкриває очі, хоче розмовляти. Трубка вентиляційна поки заважає. Вона на апараті, але у нас є стабілізація і робимо все можливе, щоб вони видужали. Тільки Жанні перелили 4,5 літра крові. Всім іншим - в сумі 12 літрів", — розповів гендиректор обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Охочих врятувати постраждалих - десятки

В обласну лікарню Мечникова вже зараз збираються десятки небайдужих, щоб здати кров для поранених. Вже записалося близько сотні людей. Тут розгорнули спеціальні операційні, щоб швидко прийняти якомога більше донорів. Також люди приходять в обласну станцію переливання крові.

Стан ще одного потерпілого у стрільбі також залишається важким. 25-річному Ігорю вже зробили операцію і зняли з апарату ШВЛ. Хлопець сам дихає і розмовляє. Ще двох нацгвардійців сьогодні переводитимуть з реанімації у відділення терапії, їхньому життю нічого не загрожує.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...