"Висушена" планета: Науковці показали вражаючу карту Землі без морів і океанів (відео)

Для створення цієї моделі О'Донохью використав ролик NASA від 2008 року, який створив фізик і аніматор Хорас Мітчелл.

Анимированная модель Земли осушила все водоемы / © NASAСпівробітник Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Джеймс О'Донохью опублікував анімовану модель Землі, на якій з її поверхні поступово зникає вода, повідомляють Патріоти України.

Для створення цієї моделі О'Донохью використав ролик NASA від 2008 року, який створив фізик і аніматор Хорас Мітчелл, доповнив його, оновив і додав лічильник, що показує зниження рівня Світового океану.

За словами вченого, модель "висушеної" Землі дає нам уявлення про те, як виглядав світ в дуже давні часи.


"Через останній льодовиковий період частина води з океану виявилася замкнутою у вигляді льоду на полюсах планети. До цього існували сухопутні мости, які дозволяли людям мігрувати, а коли льодовиковий період закінчився, вода нечебто скріпила їх", - пояснив О'Донохью.

На відео видно, як поступово відходить вода, оголюючи невидимі ділянки морського дна - континентальні шельфи, схили і підйоми. Зокрема, на позначці 3000 метрів нижче рівня моря оголюється Серединно-океанічний хребет, що тягнеться на 70 тисяч кілометрів в довжину. Коли лічильник показує 6000 метрів нижче рівня моря, зникає більша частина всіх океанів. Останньою зникає Маріанська западина в західній частині Тихого океану, яка остаточно міліє при 11 тисячах метрів нижче рівня моря.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...