"Витік мізків": Учені застерігають, що фастфуд може згубно впливати на IQ

Під час останніх досліджень, проведених у Великій Британії, було виявлено зв'язок між споживанням фаст-фуду й погіршенням психічного здоров'я, зокрема зменшенням розміру мозку та зниженням показників IQ. У новій книзі "Зменшення мозку" йдеться про значне зменшення розміру мозку людини, пов'язане зі зміною раціону харчування. Дослідження підтверджують ці висновки, показуючи зниження IQ та зростання числа проблем із психічним здоров'ям, пише Wigan Today, передають Патріоти України.

Основна проблема полягає в тому, що під впливом застарілих уявлень про дієту й серцево-судинні захворювання стався перехід від харчування, яке містить незамінні жири, до харчування з високим вмістом вуглеводів і цукру. Ця зміна пов'язана зі зниженням IQ в середньому на сім відсотків за покоління. Професор Майкл Кроуфорд, автор книжки, підкреслює, що людський мозок розвивався на основі дієти, багатої на омега-3 жирні кислоти, які зазвичай містяться у водному середовищі, але в сучасному фастфуді ці поживні речовини відсутні.

Томас Райлі, експерт із ноотропів із компанії Nootroedge, вказує на невідповідність між еволюційними дієтичними потребами та сучасним вибором продуктів харчування. Він зазначає, що хоча ноотропи можуть поліпшити когнітивні функції, вони не можуть замінити основні поживні речовини, необхідні для здоров'я мозку. Райлі критикує фаст-фуд, такий як жирні донер-кебаби, оброблені піци та смажені курчата в гідрогенізованих оліях, за те, що вони не забезпечують необхідне харчування.

Для боротьби зі зниженням когнітивних здібностей експерти пропонують привести раціон харчування у відповідність із нашою біологічною спадщиною, знову ввівши в нього продукти, багаті на омега-3, як-от рибу та морепродукти, а також переглянути звички щодо фаст-фуду. Без зміни раціону харчування професор Кроуфорд і Томас Райлі попереджають, що в майбутньому фастфуд призведе до зниження когнітивних здібностей.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...