Витік намагалися приховати: Під Одесою сталася екологічна НП з судном (фото, відео)

Інцидент стався в середу, 25 листопада, коли буксир "Аметист" накренився на один борт і набрав понад 100 тонн води.

Адміністрація морських портів України приховала факт забрудення акваторії Чорного моря біля Чорноморська Одеської області, яке сталося через проблеми з буксиром "Аметист" Морської пошуково-рятувальної служби біля причалу цього відомства в селищі Олександрівка, повідомляють Патріоти України.

Інцидент стався в середу, 25 листопада, коли буксир "Аметист" накренився на один борт і набрав понад 100 тонн води. Ввечері та вночі воду відкачували, і до ранку судно вдалося вирівняти і стабілізувати. За інформацією фахівців, зараз в машинному відділенні понад 50 тонн води.

До забруднення акваторії привело саме відкачування води, змішаної з мазутом. За словами очевидців, на воді і зараз видно плями нафтопродуктів. За словами заступниці голови комісії з ліквідації Державної екологічної інспекції в Одеській області Анни Матвієнко, екоінспектори вночі побачили інформацію про витік нафтопродуктів з судна "Аметист" біля Чорноморська.

"Працівники АМПУ повинні були повідомити екоінспекцію про забруднення водних ресурсів у разі їхнього виявлення. Жодного повідомлення не надійшло", - сказала вона.

Вона заявила, що фахівці зафіксували пляму нафти розміром 490 кв. м. і територію, яку засипали сорбентом. "АМПУ приховала факт забруднення", - розповіла Матвієнко. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за приховування реального стану водних ресурсів.

Джерело: Думська

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...