Вивіз двох поранених побратимів через мінне поле: Приголомшлива історія розвідника "Хана"

Боєць ЗСУ з позивним "Хан" врятував від загибелі двох поранених розвідників, пронісши їх через мінне поле і доставивши в госпіталь. Про цю історію у своєму Telegram-каналі розповів радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, передають Патріоти України.

"Хан" каже, що підрозділ ЗСУ отримав по рації повідомлення про те, що військовослужбовцям на одній з позицій потрібна термінова допомога. Розвідгрупа вирушила туди і потрапила під прицільний і шквальний мінометний вогонь. "Хан" отримав був оглушений і поранений, але швидко прийшов до тями і виявив, що його побратими постраждали набагато сильніше.

"Біля мене був боєць-ССОшник (з Сил Спеціальних Операцій — Главред), якому дісталося досить серйозно. Надавши допомогу, я зрозумів, що він сам рухатися не може — там множинне осколкове, кістка руки перебита, наскільки ми зрозуміли, тому що кровоточило сильно, і кров ледве-ледве зупинили двома турнікетами", — говорить "Хан".

На щастя, на спині пораненого бійця був прикріплений великий карабін. "Хан" схопився за нього і потягнув побратима до машини. Окупанти ще кілька разів накривали місцевість вогнем. Тому "Хан" клав товариша на землю і прикривав собою. Коли вони дісталися до транспорту, в ньому вже знаходилися три бійці ВСУ, один з яких був серйозно поранений.

"Хан" сів за кермо і поїхав найкоротшою дорогою — через мінне поле. На щастя, вони всі благополучно приїхали у військовий госпіталь. Там пораненим своєчасно надали медичну допомогу.

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...