Вивозив важкопораненого побратима: На Харківщині загинув відомий джитсер "Тунгус" (фото)

У бою з російськими окупантами на Харківщині загинув 27-річний український джитсер Євген Ролдугін із позивним "Тунгус". До 2014 року хмельниччанин професійно займався бразильським джиу-джитсу, проте згодом став активним учасником Революції гідності. У 18 років він вирушив захищати цілісність своєї країни на полі бою. Одним із перших про загибель Євгена на своїй сторінці у Facebook повідомив політик, журналіст та письменник Дмитро Корчинський, передають Патріоти України.

Він розповів, що талановитий спортсмен пішов на війну ще 18-річним хлопцем. Але був безстрашним і воював у найгарячіших точках нашої країни – під Маріуполем, у Пісках, Авдіївці, Опитному, був учасником боїв у районі шахти "Бутівка" – між Донецьком та Авдіївкою.

Наприкінці березня 2022 року Євгена було поранено у протистоянні з окупантами під Києвом, але він потім знову повернувся на фронт. "Він командував підрозділом Батальйону "Братство" і дуже хоробро вів бій, контролював евакуацію своїх поранених бійців і дав вивести себе з пораненням останнім... Дав Оксані Корчинській слово, що обов'язково пройде курси тактичної медицини і зробив це. Врятував життя кількох своїх побратимів", – розповів Корчинський.

12 вересня друзі Євгена повідомили, що під час українського контрнаступу на Харківщині він вивозив з поля бою важкопораненого побратима, коли "орки розстріляли санітарний автомобіль нашого "Тунгуса". "Більшої любові ніхто не має за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх. Нестерпний біль…", – оплакував загиблого спортсмена Корчинський.

А трохи пізніше смерть свого єдиного сина підтвердив і батько Євгена Олександр Ролдугін, який до останнього не хотів у неї вірити. "Я дуже сподівався, але дива не сталося... Замість тисячі слів. Я загинув разом з тобою... Можливо, я ще "воскресну", але ти... Спочивай, синку... Завжди в моєму серці і в моєї пам'яті. Зустрінемось... Колись... Десь там... Слава Героям!", – написав розбитий горем батько. "Коли по машині, яка під час бою вивозить 200-х і 300-х, б'є танк, шансів практично немає", – додав Олександр.

Не можуть повірити в загибель досвідченого бійця Ролдугіна його знайомі та друзі. "Не хочеться вірити, але, мабуть, Господь вирішив по-своєму... Євген – український пасіонарій нового часу. Його, студента Чернівецького університету, покликав у вир боротьби Майдан. Мав честь знати його з тих днів, коли проводжали з мамою та татом добровольцем на Схід, де він воював під час двох своїх добровільних ротацій під Маріуполем та у Пісках…", – розповів друг Євгена Богдан Теленько.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...