Вижити на ці копійки не можна: Названо зарплати у українських медиків без карантинних доплат

Українські медики вже три місяці не отримують надбавок і працюють за мізерні оклади. Постанова Кабміну, згідно з якою всі медичні працівники отримували доплати від 1 000 до 4 000 гривень, перестала діяти ще 31 грудня, передають Патріоти України.

Раніше молодшому медичному персоналу доплачували майже 1000 гривень, середньому - близько 2500, а лікарям 3500-4000 грн.

"Тепер ми залишилися на голому окладі. За січень я отримала 4700 грн, за лютий 4500. І як можна вижити на ці гроші?" - розповідає медсестра Сумської клінічної лікарні №4 Юлія Вітковська.

У самій лікарні №4 заступник директора з економічних питань Юлія Педенко пояснила, що гроші, які раніше витрачалися тільки на доплати медикам, до них прийшли вже двічі - за січень і за лютий. І розпоряджатися ними може директор.

"Тепер в документах вони називаються "перехідне фінансове забезпечення". Тобто ми їх можемо, звичайно, витратити на виплату людям. Але також вони можуть піти на ремонти, поліпшення матеріального забезпечення лікарні. Наприклад, частину цих грошей ми вже витратили на закупівлю комп'ютерної техніки", - розповіла Педенко.

Однак співробітників лікарні такий стан справ не влаштовує і люди звільняються. За даними щорічного звіту Центру Разумкова, в польське агентство з працевлаштування подали заявки 2 тисячі українських лікарів і 3 тисячі медсестер.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...