Вижив в Іловайську, повернувся з полону: У Львові помер 37-річний ветеран АТО

У Львові сьогодні внаслідок пневмонії помер 37-річний ветеран АТО Юрій Досяк. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, передають Патріоти України.

"З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні вранці відійшов у вічність учасник бойових дій Юрко Досяк. Він – боєць-доброволець батальйону "Донбас", вижив в Іловайську, повернувся з полону... Але, на жаль, тут недуга виявилася сильнішою...", - йдеться у повідомленні.

На вказаній сторінці повідомляється, що Доцяк перебував у лікарні. Тиждень пролежав у медичній комі з обширною двосторонньою пневмонією, проте напередодні вийшов з неї. Був під апаратом ШВЛ. Родина ветерана АТО почала збирати кошти на його лікування, але сьогодні зранку він помер.

Також зазначається, що Досяк пройшов Іловайський котел і 119 днів полону. Юрій Досяк – 1984 року народження, юрист за освітою. Працював адвокатом, останнім часом займався також аграрним бізнесом, вирощував спаржу на продаж.

Як писав днями сайт "Твоє місто", Досяк захворів на важку двобічну пневмонію, через що тиждень пролежав у медичній комі. Станом на 3 листопада він перебував у лікарні та потребував значних коштів на тривалу реабілітацію. На підтримку його та родини ініціював збір коштів Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

"Чоловік наразі виліковується від хвороби та виходить з медичного сну. Також він перебував під апаратом ШВЛ. У військового спостерігається хороша динаміка, однак на реабілітацію його сім’я витрачає щодня по 5-6 тис грн", – ішлося в повідомленні.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...