Вже 27-й випадок цього року: У Швеції чоловік подав позов проти держави, бо його помилково визнали мертвим

Житель шведського міста Улофстрем Джонатан Равелін судиться з державою, оскільки у листопаді 2023 року його помилково оголосили мертвим, заблокувавши банківський рахунок і цифрове посвідчення особи. Про це повідомляє The Local, передають Патріоти України.

Спочатку Равелін подумав, що його син випадково заблокував додаток BankID. «Я намагався здійснити платіж, але мій BankID не працював, він сказав, що його заблоковано. Коли я спробував увійти в свій банк, він сказав, що я мертвий», — розповів чоловік.

Офіційно Равелін був «мертвим» лише тиждень, проте йому знадобилося півтора місяця, щоб знову отримати доступ до власних рахунків. Протягом шести тижнів він і його партнерка були змушені позичати гроші на їжу. Крім того, його партнерка отримувала листи, в яких повідомлялося, що тепер вона є єдиним опікуном їхніх дітей.

Зараз Равелін подав позов проти шведської держави, вимагаючи 20 тисяч крон (близько 1800 євро) компенсації. Він стверджує, що влада повинна була зробити більше, щоб перевірити, чи дійсно він був мертвий, перш ніж змінювати його статус у системах.

«Податкова служба надсилає електронного листа в усі інстанції про те, що ви померли. Але вони не можуть надіслати електронного листа про те, що ти живий. Ти маєш зробити це сам», — зауважив потерпілий.

Зазначається, що лише цього року податкова служба Швеції помилково оголосила померлими 27 людей. Деякі з цих випадків стали наслідком людської помилки, в той час як інші - з тим, що хтось надіслав до податкової фальшивий документ.

"Облили мазутом двері": У Києві могли підпалити відділення "Укрпошти" через повістки ТЦК

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:44

У Києві невідомі здійснили підпал двох відділень "Укрпошти", ймовірно, через доставку мобілізаційних повісток, які листоноші розносять від територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про інцидент повідомив у своєму дописі в Facebook письменник Андрій ...

Родичі кажуть, що його побили: У лікарні Рівного чоловік помер через 7 днів після мобілізації

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:30

22 жовтня 2024 року у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували. Рідні підозрюють, що його побили, що й могло стати причиною смерті. Про це повідомила у фейсбуці родичка померлого Марія Процик, передають Патріоти України. За її ...