"Вже думали про смерть": Нові шокуючі подробиці про отруєння яйцями в кафе Києва

Історія про масове отруєння в кафе на вулиці Ярославській на столичному Подолі, отримала несподіване продовження. Масштаби та наслідки отруєння виявились вражаючими. Люди отруїлися в кафе "Honey". Їх заклади працюють на Подолі по вулиці Ярославській і на Ярославому Валу в Шевченківському районі. Самі постраждалі розповіли, як перехворіли на сальмонельоз, який отримали після споживання яєць на сніданок, передають Патріоти України.

"Нещодавно я захворів на сальмонельоз після сніданку в кафе. 5 днів пролежав у лікарні, з яких 2 дні не пам'ятаю у принципі. Лихоманка, спазми, зневоднення. Мінус 7 кг, яких краще не було б. Зі мною були люди, які теж дуже важко захворіли, один із них - досвідчений лікар - знепритомнів у ванній і прокинувся в крові. Розбив собі обличчя, довелося накладати шви. Всі ми пережили вкрай неприємну госпіталізацію і, м'яко кажучи, трохи думали про смерть", - написав в себе на сторінці в Facebook Андрій Ставніцер, відомий бізнесмен та підприємець.

Також він опублікував фото з лікарні. Бізнесмен пише, що такі отруєння виявляли ще десь в 90-х роках і не в Києві, а на периферії в громадських їдальнях. "Хвороба дуже неприємна, м'яко кажучи. Тобто не хотілося б переживати такі тортури від якогось "яйця пашот". Я жартую, насправді, від сальмонели цілком реально померти. Швидкий доступ до якісної медичної допомоги у війну також може бути проблематичним", - додає підприємець.

Він каже, що з неофіційних джерел йому відомо про ще два осередки в кількох закладах України. "Більше 40 людей захворіли, і це лише ті, про які я знаю. Схоже, що всі заклади отримували яйця від одного постачальника – компанії "Ясен світ". Я не можу стверджувати цього точно, але чув саме таке", - пише Андрій Ставніцер.

Він закликає людей берегти себе і рекомендує не вживати подібні страви і більше уваги звертати на постачальників, термін зберігання, спосіб зберігання продуктів, які ми купуємо. "Якщо ви власники ресторанів, вникніть трохи глибше в те, як зараз працюють ваші постачальники. Усім складно, але краще заздалегідь знати, з якого боку є проблема. І якщо ви постачальники, звичайно, пошкодуйте людей. Все зрозуміло, але укладати пачками у реанімації тих, хто їсть яйця на сніданок, точно не на часі", - пише бізнесмен.

В той же час, він не називає заклад, де так сильно отруївся сніданком. А ось в головному управлінні Держпродспоживслужби в Києві не приховують назву кафе, де відбулося отруєння - кафе "Honey".

"У нас дійсно зареєстрований спалах пов’язаний з сальмонельозом в кафе "Honey". В Києві у них два заклади на вулиці Ярославській на Подолі та на Ярославому Валу в Шевченківському районі. В результаті захворіло 5 осіб. Але як епідеміолог, можу стверджувати, що окрім 5 офіційно зареєстрованих осіб, ще захворіло, як мінімум 50 людей. Вони скоріш за все лікуються вдома. Тому я раджу усім громадянам, які постраждали від цього кафе - звертатися до відповідних територіальних органів за допомогою і не займатись самолікуванням. Держпродспоживслужба гарантує людям допомогу в медичних обстеженнях та в судах", - запевнив сайт ТСН. ua Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва.

Експерт зазначає, що сальмонельоз – страшна хвороба. "Це дуже небезпечно. Якщо несвоєчасно провести лікування та профілактичні заходи, це загрожує тим, що люди можуть стати інвалідами", - зазначає Олег Рубан.

Щодо посту бізнесмена, то в Держпродспоживслужбі Києва зазначають, що офіційних скарг в службу від нього не надходило. Тому поки не зрозуміло, в якому саме закладі з двох він з’їв небезпечний сніданок. Всім постраждалим радять звернутися до служби з заявами про отруєння.

"Ми не можемо стверджувати, що це яйця виробника «Ясен світ». Виявилося, що був інший постачальник яєць, який зараз перебуває невідомо де. Один з постачальників вказував, що це продукція "Ясен світ". Ми розібралися в цьому детально. Виявилося, що яйця іншого походження, виробника ми зараз шукаємо", - каже Олег Рубан.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...