"Вже кожне сс*кло намагається висловитися": Сергій Лещенко закликав активніше мобілізувати молодь, але щось пішло не так (відео)

Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко заявив, що військкоми повинні переглянути свої підходи. Він додав в ефірі телемарафону, що наразі є «дефіцит військових», передають Патріоти України.

«Потрібно проводити ротації. Потрібно підтягувати резерви. В деяких бригадах, я вчора почув, це – страшні цифри. Середній вік – 54 роки. Штурмовик в 54 роки не може йти на штурм. Деякі бригади намагаються донабирати, і ті бригади, які перебувають на західній Україні, мають заміняти ті, які перебувають на сході, для того, щоб відновитися. В деяких ротах на початок повномасштабного вторгнення було 110 осіб, зараз залишилося троє», – повідомив Лещенко.

Радник голови Офісу президента додав, що люди у великих містах «забувають про війну і живуть своїм життям у своїх реаліях», які існують лише завдяки тому, що хтось на сході стримує ворога власним життям.

«Військкоми мають переглянути свої підходи, те що ми чуємо – воно ненормальне. Не може країна воювати 54-річними штурмовиками. Бійці, які побували на лікуванні кажуть – повні спортклуби 25-річних «качків» і «амбалів», які могли замінити нас – 54-річних штурмовиків, чому таке відбувається?» – задався питанням Лещенко.

Екскомандир полку «Азов», майор ЗСУ, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін відреагував на заяву Лещенка щодо мобілізації.

«Вже кожне сс*кло, яке чомусь не мобілізується, яке не має жодного стосунку до армії та війни, вважає при цьому за потрібне розповісти про мобілізацію. Що апріорі цей процес підриває. Якщо в цілому говорити про мобілізацію, то підхід звісно потрібно змінювати. Починати з підготовки всього цивільного населення, а в ході цієї підготовки переходити до нормального рекрутингу. З дотриманням головного принципу – принципу справедливості», – написав він у себе в Telegram.

До слова, військовий Петро Горбатенко «Ролло», командир першого штурмового батальйону третьої ОШБР ЗСУ також заявив, що до лав ЗСУ треба призивати не 50-річних чоловіків, а студентів 18-20 років. Він переконаний, що мобілізацію в Україні потрібно проводити ширше.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...