Всі ми знаємо, що додавання надмірної кількості солі у їжу може бути небезпечною звичкою для нашої серцево-судинної системи, але як виявилось, ризик діабету також зростає, якщо ви любите їжу зі смаком, передають Патріоти України.
В дослідженні взяли участь понад 400 тисяч британців у віці від 37 до 73 років. Після спостереження протягом майже 12 років у понад 13 тисяч людей розвинувся діабет 2 типу, йдеться в пресрелізі Eurekalert.org.
Додавання солі в їжу після приготування може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу. Дослідники провели дослідження в ході якого опитали людей, як часто вони додають сіль у їжу, однак воно не включало сіль, використану для приготування їжі, або загальну кількість спожитої солі.
Дослідники виявили, що люди, які «іноді», «зазвичай» або «завжди» додають сіль у їжу, мали на 13%, 20% і 39% вищий ризик розвитку діабету 2 типу відповідно, порівняно з тими, хто «ніколи» або «рідко» її додають.
З 1 березня проіндексують пенсії практично для всіх українців на заслуженому відпочинку. У проекті бюджету ПФУ передбачено індексацію на рівні 10%, при цьому за останніми підрахунками експертів вона може становити понад 11%. Про це йдеться у матеріалі ...
Українці, які отримують субсидію на оплату послуг ЖКГ, також можуть оформити допомогу на придбання твердого палива, зокрема, дров. Однак лише за певних умов – наприклад, якщо для обігріву житла використовується саме таке паливо. Тобто, за відсутності ц...