Вже не "солодка" хвороба? Сіль може збільшити ризик діабету 2 типу, - дослідження

Вже не "солодка" хвороба? Сіль може збільшити ризик діабету 2 типу – дослідження

Всі ми знаємо, що додавання надмірної кількості солі у їжу може бути небезпечною звичкою для нашої серцево-судинної системи, але як виявилось, ризик діабету також зростає, якщо ви любите їжу зі смаком, передають Патріоти України.

В дослідженні взяли участь понад 400 тисяч британців у віці від 37 до 73 років. Після спостереження протягом майже 12 років у понад 13 тисяч людей розвинувся діабет 2 типу, йдеться в пресрелізі Eurekalert.org.

Додавання солі в їжу після приготування може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу. Дослідники провели дослідження в ході якого опитали людей, як часто вони додають сіль у їжу, однак воно не включало сіль, використану для приготування їжі, або загальну кількість спожитої солі.

Дослідники виявили, що люди, які «іноді», «зазвичай» або «завжди» додають сіль у їжу, мали на 13%, 20% і 39% вищий ризик розвитку діабету 2 типу відповідно, порівняно з тими, хто «ніколи» або «рідко» її додають.

Приємний бонус: В Україні продовжують падати ціни на популярний літній продукт

понеділок, 30 червень 2025, 9:08

В Україні черешня за тиждень подешевшала аж на 18% і коштує наразі 110-160 грн/кг, але все ще вдвічі дорожча, ніж рік тому. Через дощі та некондиційну якість очікується ще одне зниження цін уже наступного тижня. Про це повідомляють аналітики EastFruit....

У рази перевершувало Париж і Лондон: Яке українське місто 1000 років тому було одним з найбільших мегаполісів Європи, поступаючись на Русі лише великокняжому Києву

понеділок, 30 червень 2025, 8:44

Популяризатор історії з "плюсів" Акім Галімов розповів, яке з українських міст у давнину було справжнім мегаполісом та поступалося за розмірами тільки Києву, передають Патріоти України. . Цей факт особливо вражає, адже чисельність підданих у Чернігівс...