Всі ми знаємо, що додавання надмірної кількості солі у їжу може бути небезпечною звичкою для нашої серцево-судинної системи, але як виявилось, ризик діабету також зростає, якщо ви любите їжу зі смаком, передають Патріоти України.
В дослідженні взяли участь понад 400 тисяч британців у віці від 37 до 73 років. Після спостереження протягом майже 12 років у понад 13 тисяч людей розвинувся діабет 2 типу, йдеться в пресрелізі Eurekalert.org.
Додавання солі в їжу після приготування може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу. Дослідники провели дослідження в ході якого опитали людей, як часто вони додають сіль у їжу, однак воно не включало сіль, використану для приготування їжі, або загальну кількість спожитої солі.
Дослідники виявили, що люди, які «іноді», «зазвичай» або «завжди» додають сіль у їжу, мали на 13%, 20% і 39% вищий ризик розвитку діабету 2 типу відповідно, порівняно з тими, хто «ніколи» або «рідко» її додають.
Під час поїздки за кордон завжди існує певний ризик, що, роблячись щось буденне, ви мимоволі порушите якісь місцеві норми етикету, чи – що ще гірше – місцеві закони. Саме в такій ситуації опинилася молода туристка під час поїздки в Японію. Про це пише ...
Бджолоїдка звичайна (Merops apiaster) — один із найяскравіших птахів, яких можна зустріти в Україні. Її оперення вражає поєднанням насичених зеленого, жовтого, блакитного та рудого кольорів. Про це розповідає Нобельський національний природний парк, пе...