Вже передали ЗСУ: На Рівненщині у скупників бурштину вилучили гранатомети та тисячі набоїв

Військовим передали 5 реактивних протитанкових гранатометів, а також понад 4,6 тис. патронів різних калібрів, які вилучили у рівненських скупників бурштину. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

"За ініціативи прокурорів Рівненської обласної прокуратури на потреби військової частини однієї з механізованих бригад передано 5 реактивних протитанкових гранатометів, а також понад 4,6 тис. патронів різних калібрів, вилучених під час обшуків у межах кримінального провадження", – йдеться у повідомленні.

Деталі про вилучення зброї у рівненської банди скупників бурштину

Відомо, що торік на Сарненщині правоохоронці викрили чотирьох учасників організованої злочинної групи, які скуповували "сонячне" каміння, сортували його по фракціях та перепродували за вищими цінами. У ході досудового розслідування у двох фігурантів, один з яких співробітник ДСНС Рівненщини, вилучили ще й гранатомети та патрони калібрів 5,45 та 7,62.

Дубровицький районний суд ухвалив обвинувальний вирок усім учасникам угруповання. Також, згідно з рішенням суду, понад 260 кг бурштину передали у власність держави, а зброю та боєприпаси, за клопотанням прокуратури, – на потреби військовослужбовців.

"В нашій державі є критичні місця, де ці боєприпаси та набої зараз життєво необхідні. І це точно не склад речових доказів. Працюємо на перемогу і робимо усе можливе, аби кожен патрон захищав життя і підтримував наших військових" – зазначив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Ситуація з бурштинокопачами

18 березня орієнтовно о 6:30 поліцейські Сарненського РВП спільно зі співробітниками УСБУ регіону викрили двох жителів села Переброди поблизу лісового масиву. З місця події правоохоронці вилучили всюдихід, на причепі якого — мотопомпа, 10 каністр із пальним та каміння бурштину-сирцю. В суботу, 16 березня, факти видобутку "сонячного" каміння задокументували також на Рокитнівщині та Дубровиччині.

Тоді як у січні правоохоронці викрили у Ковельському районі незаконний цех, де були знайшли станки, за допомогою яких обробляли бурштин. Загалом було знайдено та вилучено понад 120 кілограмів обробленого та необробленого каміння бурштину, готові вироби з нього, чорнові записи та інші речові докази.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...