Вже передали ЗСУ: На Рівненщині у скупників бурштину вилучили гранатомети та тисячі набоїв

Військовим передали 5 реактивних протитанкових гранатометів, а також понад 4,6 тис. патронів різних калібрів, які вилучили у рівненських скупників бурштину. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

"За ініціативи прокурорів Рівненської обласної прокуратури на потреби військової частини однієї з механізованих бригад передано 5 реактивних протитанкових гранатометів, а також понад 4,6 тис. патронів різних калібрів, вилучених під час обшуків у межах кримінального провадження", – йдеться у повідомленні.

Деталі про вилучення зброї у рівненської банди скупників бурштину

Відомо, що торік на Сарненщині правоохоронці викрили чотирьох учасників організованої злочинної групи, які скуповували "сонячне" каміння, сортували його по фракціях та перепродували за вищими цінами. У ході досудового розслідування у двох фігурантів, один з яких співробітник ДСНС Рівненщини, вилучили ще й гранатомети та патрони калібрів 5,45 та 7,62.

Дубровицький районний суд ухвалив обвинувальний вирок усім учасникам угруповання. Також, згідно з рішенням суду, понад 260 кг бурштину передали у власність держави, а зброю та боєприпаси, за клопотанням прокуратури, – на потреби військовослужбовців.

"В нашій державі є критичні місця, де ці боєприпаси та набої зараз життєво необхідні. І це точно не склад речових доказів. Працюємо на перемогу і робимо усе можливе, аби кожен патрон захищав життя і підтримував наших військових" – зазначив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Ситуація з бурштинокопачами

18 березня орієнтовно о 6:30 поліцейські Сарненського РВП спільно зі співробітниками УСБУ регіону викрили двох жителів села Переброди поблизу лісового масиву. З місця події правоохоронці вилучили всюдихід, на причепі якого — мотопомпа, 10 каністр із пальним та каміння бурштину-сирцю. В суботу, 16 березня, факти видобутку "сонячного" каміння задокументували також на Рокитнівщині та Дубровиччині.

Тоді як у січні правоохоронці викрили у Ковельському районі незаконний цех, де були знайшли станки, за допомогою яких обробляли бурштин. Загалом було знайдено та вилучено понад 120 кілограмів обробленого та необробленого каміння бурштину, готові вироби з нього, чорнові записи та інші речові докази.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...