Вже підготували вимоги до президента: Ветерани АТО вийдуть на марш протесту 14 жовтня

Організатори акції - ветеранські організації - просять не приносити на марш політичні прапори і гасла, а також заборонені предмети, дотримуватися правопорядку і не піддаватися на провокації.

У понеділок, 14 жовтня, у День Покрови та День захисника України, ветерани АТО знову мають намір провести в Києві акцію «Ні капітуляції», передають Патріоти України.

Ветерани хочуть зажадати від президента Зеленського не розводити війська на Донбасі, а вирішення конфлікту шукати поза мінськими угодами і «формулою Штайнмаєра». Народний депутат від «Європейської солідарності, учасниця АТО Яна Зінкевич розповіла про вимоги ветеранів, які будуть озвучені на акції.
«Це - заборона введення особливого статусу для ОРДЛО або будь-яких інших регіонів України, тому що це шлях до розвалу. Це - заборона на введення амністії для бойовиків, заборона відведення українських військ на лінії розмежування, заборона на будь-які недержавні воєнізовані формування на території ОРДЛО, заборона проведення виборів в будь-які органи влади і самоврядування до отримання повного контролю на всій лінії українсько-російського кордону», - сказала Зінкевич на прес-конференції.
Як пише «Інтерфакс», колишній бранець Кремля, учасник АТО Євген Панов закликав президента Зеленського бути обережнішим в переговорах з Росією. «Ми виступали не проти мирних ініціатив, ми виступаємо проти речей, які життєво небезпечні для існування нашої країни», - сказав лідер «Нацкоррпуса» Андрій Білецький.
Білецький закликав ветеранів і небайдужих людей приходити на свято, щоб сказати «ні» «формулі Штайнмаєра», «Мінська». Марш розпочнеться о 16:00 в парку Тараса Шевченка в Києві. Організатори акції - ветеранські організації - просять не приносити на марш політичні прапори і гасла, а також заборонені предмети, дотримуватися правопорядку і не піддаватися на провокації. Колона пройде до площі Незалежності, де відбудеться віче, а потім учасники акції перемістяться до урядового кварталу і влаштують перфоманс.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...