Вже сьогодні вночі: До Землі стрімко наближається величезний астероїд

Вже через кілька годин повз Землю на мінімальній відстані пролетить гігантський астероїд 2 021 RL3, виявлений астрономами зовсім недавно. Вчені пояснили, що цей астероїд належить до групи потенційно небезпечних об'єктів для Землі, проте реальної загрози він не становить, повідомляють Патріоти України.

Дослідники зазначили, що не можуть назвати точні розміри цього об'єкта, однак його максимальний діаметр може складати близько 110 метрів. Як пояснили фахівці американського космічного агентства НАСА, на мінімальну відстань до Землі астероїд наблизиться вночі 21 вересня близько 1 години 30 хвилин. При цьому швидкість руху космічного об'єкта буде перевищувати 8 км в секунду. До Землі об'єкт наблизиться на відстань 2,9 млн км, і це більше ніж в 7 разів довше, ніж дистанція від нашої планети до Місяця.

Раніше вчені досліджували цей об'єкт і помітили, що він має еліптичну орбіту, яка проходить між Юпітером і Марсом. Тільки-но астероїд зблизиться із Землею, він продовжить шлях по Сонячній системі. Після цього астероїд повинен облетіти Сонце, а потім відправитися вже по своїй орбіті. Астрономи нагадують, що астероїди такого розміру наближаються на досить небезпечну відстань до Землі кілька десятків разів на рік.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...