Взяли "общак": В Україні викрили знаменитого "злодія в законі" з сотнями тисяч доларів (фото)

У Києві поліцейські в ході розслідування вбивства, скоєного в жовтні 2009 року, викрили "злодія в законі" на прізвисько "Андрій Львівський" або "Нєдєля", а також вилучили "общак" на сотні тисяч доларів. Про це повідомила прес-служба Нацполіції, передають Патріоти України.

Оперативники провели 45 санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваного, осіб з його оточення, та в їх автомобілях.

Обшуки проходили на території декількох областей в рамках кримінального провадження, яке розслідується за фактом умисного вбивства чоловіка, тіло якого з вогнепальним пораненням голови виявили в автомобілі в центрі Києва на початку жовтня 2009 року.

Убитим виявився один з бізнес-партнерів підозрюваного. Познайомилися вони під час злочинної діяльності, а в подальшому між ними виник фінансовий конфлікт. На той час "Андрій Львівський" прагнув отримати високий статус у злочинній ієрархії, а його товариш збирався ініціювати так звану "сходку" та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу.

У разі такого зібрання підозрюваний не зміг би отримати статус "злодія в законі", тому він вирішив позбутися свого компаньйона. Ретельно спланував злочин і разом зі спільниками вбив чоловіка.

Через деякий час "Андрія Львівського" затримали, але відпустили через відсутність доказів.

Через кілька років після вбивства, у жовтні 2012 року, підозрюваного "коронували" та надали йому статус "злодія в законі". З тих пір він контролював діяльність злочинних груп, "тіньові" схеми реального сектора економіки та відповідав за кримінальний "общак".

Правоохоронці провели ряд експертиз, допитали свідків і очевидців тодішнього події, провели аналіз телефонних з'єднань і маршрутів пересування підозрюваного та інших учасників злочину.

Поліцейським вдалося зібрати обґрунтовані докази причетності "злодія в законі" "Андрія Львівського" до навмисного вбивства свого бізнес-партнера. В ході проведення слідчо-розшукових заходів було встановлено, що частина так званого "общака" зберігається в банківському сейфі однієї з фінустанов.

За результатами проведення обшуків правоохоронці вилучили 400 тис. доларів, записи із зазначенням того, на що використовувалися ці гроші, зброю, цінні речі, записи "чорновий" бухгалтерії. Також виявлено документи, які можуть свідчити про причетність підозрюваного і осіб з його оточення до скоєння цього та інших злочинів.

На підставі зібраних доказів "злодію в законі" було заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

У зв'язку з відсутністю підозрюваного на території України підготовлено матеріали для його оголошення в міжнародний розшук. В ході слідства буде перевірятися причетність підозрюваного до скоєння інших злочинів.


Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...