Xiaomi заборонила встановлювати Telegram на свої смартфони: Що сталося

Вбудований фірмовий антивірус Xiaomi почав забороняти установку месенджера Telegram на пристрої з системою MIUI, помічаючи додаток "небезпечним", передають Патріоти України.

Як повідомляє Bleeping Computer, це відбувається в рамках нової функції безпеки MIUI, яку впровадили в оболонку ще в 2022 році. Її завдання – позначати і блокувати запуск шкідливих додатків на пристроях виробника.

Однак серед користувачів ця функція зазнала критики та недовіри, оскільки компанія отримала потенційний інструмент для цензури небажаних програм. І ось тепер це відбувається з Telegram.

Передбачається, що заборона на установку може бути пов'язана з прагненням влади КНР обмежити доступ до іноземних додатків для обміну повідомлень і посилити контроль над цифровим простором. Протягом багатьох років мішенями влади також ставали популярні соцмережі, такі, як Facebook, Twitter і YouTube, а китайські альтернативи набували все більшого поширення.

Попри те, що блокування не торкнеться смартфонів з MIUI у всьому світі, поки не ясно, як це відіб'ється на пристроях з китайською прошивкою. Зокрема, є ймовірність, що українці, які користуються версіями смартфонів Xiaomi для Китаю (наприклад, купленими на AliExpress), з часом теж можуть зіткнутися з блокуванням Telegram.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...