"Их нравы": У Дагестані російська шахістка намагалася отруїти суперницю ртуттю

На чемпіонаті Дагестану з шахів минулорічна чемпіонка Північно-Кавказького федерального округу Аміна Абакарова розлила ртуть поруч із дошкою суперниці. Про це повідомляє видання “Медуза” з посиланням на заяву Федерацію шахів Росії (ФШР), яка з’явилася 7 серпня, передають Патріоти України.

Інцидент трапився ще 2 серпня під час турніру у Махачкалі. Із запису з камери спостереження стало відомо, що 40-річна Аміна Абакарова вивчила список учасників, а потім розлила ртуть поруч із шахівницею однієї з суперниць - Умайганат Османової.

Під час змагань Османова відчула запаморочення та нудоту. Невдовзі біля шахівниці було виявлено ртуть, яку зібрав у пакет суддя, та викликав поліцію. Османовій знадобилася медична допомога.

Абакарова зізналася в поліції, що вилила ртуть від градусника поруч із дошкою Османової з особистої неприязні. Відомо, що наприкінці липня Абакарова та Османова зустрілися у фіналі турніру в Махачкалі, набрали однакову кількість балів, але перемогу присудили Османовій.

Міністр спорту Дагестану Сажид Сажидов заявив, що Абакаровій “загрожує довічна дискваліфікація, звільнення з роботи та кримінальне переслідування”. За даними ЗМІ, поліція проводить перевірку за статтею про заподіяння легкої шкоди здоров'ю.

Деякі українці платять за світло 20 грн/кВт*год: для кого діє такий "тариф"

середа, 7 серпень 2024, 18:30

Кінцева вартість електроенергії від зарядних систем типу "екофлоу" складає близько 14-15 грн/кВт*год. Від генератора ж ще більше – близько 20 грн. Про це розповів генеральний директор Д.Трейдінг (енерготрейдер групи ДТЕК) Дмитро Маляр. Зазначивши: дода...

Чому птахів, що сидять на дротах не б'є струмом: Вчені дали пояснення

середа, 7 серпень 2024, 18:23

Стало відомо, чому птахів на проводах не б'є струмом, передають Патріоти України. Кожна доросла людина розуміє, що електрика є джерелом не лише освітлення та комфорту, а й потенційної небезпеки при неправильному поводженні. Чому тоді птахи можуть безту...