З 1 січня Польща запроваджує важливі для українських заробітчан зміни

Польща підготувала для заробітчан з України низку важливих змін. Йдеться про умови оплати праці та правила в'їзду для українських трудових мігрантів на територію сусідньої країни.

У Польщі з 1 січня 2022 року зросте мінімальна погодинна ставка оплати праці. Законодавчі зміни стосуватимуться не лише польських працівників, а й заробітчан із України. Про це розповів голова компанії із працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич, зазначають Патріоти України.

Якщо у 2021 році українці, які працювали на заводах та фабриках Польщі, заробляли в межах 25-40 тисяч гривень, то після Нового року рівень зарплат суттєво зросте.

Крім того, при в'їзді до Польщі українці повинні надавати представникам Прикордонної служби Республіки Польща негативний результат діагностичного ПЛР або експрес-тесту на COVID-19, оформлений польською або англійською мовою. Ця вимога стосується навіть вакцинованих громадян.За відсутності засвідченої довідки про негативний результат тестування на коронавірус, заробітчани будуть змушені відбувати обов'язковий карантин.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...