З 10 грудня безкоштовні пластикові пакети стануть платними: Подробиці

пакет

В Україні з 10 грудня починає діяти закон про обмеження використання пластикових пакетів. Рішення було прийнято у червні 2021 року і після піврічного підготовчого періоду має набути чинності. Про це повідомило Мінприроди, зазначають Патріоти України.

З п'ятниці, 10 грудня, у магазинах, супермаркетах, аптеках, кафе та у сфері послуг буде заборонено безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів. Поки що виняток зроблено для надтонких пакетів для пакування свіжої риби, м'яса, м'ясопродуктів, сипких продуктів та льоду.

Ще однією альтернативою стануть виведені з-під заборони пакети, що в природних умовах розпадаються за 1−4 місяці. Як розповіла «ФАКТАМ» співзасновник громадського об'єднання ReThink Ольга Сухопара, такі біопакети вже виробляють в Україні, а також виготовляють гранули з крохмалю для подальшого перетворення їх на біосумки.

За словами в.о. міністра Руслана Стрільця, наступним кроком стане обмеження виробництва та розповсюдження одноразової пластикової продукції. Законопроект уже розроблений і має бути переданий до Верховної Ради.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...