З 16-ти років: Українцям можуть дозволити змінювати по батькові

Проєктом закону передбачається право особи на свій розсуд змінювати по батькові так само, як і прізвище або ім'я.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про дозвіл українцям с 16 років разом з ім'ям і прізвищем змінювати по батькові, повідомляють Патріоти України.

"За" відповідний документ №2450 на засідання уряду 3 червня проголосувало 247 народних депутатів, "проти" – 42 нардепи, "утрималися" – 42.

Проєкт закону №2450 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права фізичної особи на зміну по батькові, за словами його авторів, спрямований на виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі "Гарнага проти України" та усунення прогалин, які існують між нормами Цивільного та Сімейного кодексів України.

Наталя Гарнага, яка створила прецедент в Європейському суді і українському законодавстві, народилася Володимирівною, а стала Юріївною. Її батько пішов з сім'ї, коли їй було 12 років, після чого вона і захотіла змінити по батькові. Вона боролася за своє право в судах 10 років. Так, проєктом закону передбачається право особи на свій розсуд змінювати по батькові так само, як і прізвище або ім'я.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...