З 24 лютого захищає Україну: Поетеса-патріотка отримала поранення під Бахмутом

Поетка та парамедикиня Єлизавета Жарікова під час виходу з позиції біля Бахмута потрапила під обстріл та отримала поранення. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила активістка і громадська діячка Аліна Боднар, передають Патріоти України.

«Єлизавета Жарікова отримала поранення під час виконання бойового завдання під Бахмутом. Контузія і численні осколкові поранення, попереду операція», — написала Боднар.

Жарікову доставили до госпіталю в Дніпрі. Поетеса отримала поранення обох ніг, але має настрій скоріше вилікуватися та знову допомагати Україні наближувати перемогу. «У Лізки настрій швидше стати на ноги і повернутись до побратимів. Вона — боєць!» — повідомила Боднар.

Єлизавета Жарікова — українська поетка, авторка пісень та співачка, яка з початку повномасштабної війни Росії проти України приєдналася до лав ЗСУ. Вірші Єлизавети друкувалися в альманасі Скіфія, в антології Євромайдан. Лірична хроніка (Discursus) і грузинсько-українському альманаху Мова неба.

Наприкінці 2021 року у видавництві Смолоскип вийшла збірка поезій Мурахи Йоганна Себастьяна, яка ввійшла до переліку найкращих українських книжок 2021 року за версією ПЕН.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...