З архіву ПУ. 100 метрів тканини та мережива: Дизайнерка серіалу "Корона" розповіла, як створювалася весільна сукня принцеси Діани (фото, відео)

15 листопада на Netflix вийде 4 сезон серіалу "Корона" про життя королівської родини Великобританії. Він став одним з найочікуваніших у серії, так як розповість про період між 1977 та 1990 роками, зачіпаючи історію Діани Спенсер (принцеси Діани), яку зіграє 24-річна Емма Коррін, передають Патріоти України.

Нещодавно Netflix вперше показав глядачам кадр з Еммою Коррін у весільній сукні - вона повторює образ, в якому леді Ді вийшла заміж за принца Чарльза влітку 1981 року. Як виявилося, дизайнерам серіалу довелося важко над ним попрацювати.

Як розповіла в бесіді з NY Post дизайнер по костюмах Емі Робертс, для створення максимально правдоподібного образу Діани (не тільки в сцені з весіллям) її команді довелося вивчити безліч архівних кадрів, фотографій з газет та журналів зі статтями про королівську родину.

Але найважчим випробуванням виявилося саме весільна сукня леді Ді, адже в процесі роботи Робертс зіткнулася з непростим завданням: "Було доволі складно визначити колір, оскільки на кожній фотографії цієї сукні колір виявлявся іншим", - пояснила вона.

Для відтворення весільного вбрання команді Робертс знадобилося 94 метра тканини та 100 метрів мережива, включаючи майже 9-метровий шлейф. Цікаво, що мереживна обробка сукні була зроблена на замовлення тією ж британською компанією, яка в 80-х займалася пошиттям оригінальної моделі. Так, зазначила дизайнер "Корони", глядачі впізнають у Коррін наречену Діану з першого погляду.

Чимало довелося попрацювати і над створенням копії кімнати в резиденції Кларенс-хаус, в якій 20-річна Діана готувалася до церемонії.

У багатьох сценах сезону глядачі побачать Діану в яскравому невимушеному одязі. В одній з них вона катається на роликах коридорами Букінгемського палацу. За словами художника-постановника Мартіна Чайлдса, образ принцеси дійсно нерідко розходився з формальною обстановкою в будинку Віндзорів.

"Це показує, як вона намагалася знайти свободу в місці, де у неї її не було", - зазначив Чайлдс. Художник також додав, що при створенні образів леді Ді він надихався класичним фільмом Альфреда Хічкока "Ребекка", в якому молода й наївна дівчина всередині величезного англійського маєтку почуває себе переслідуваною тінями.

"Спершу ми показуємо Діану як молоду, невимушену, не дуже стильну дівчину, яка могла надіти потерті туфлі, джемпер, повсякденну сорочку або курточку, - додала Емі Робертс. - Потім вона переїжджає до палацу, де її зовнішність стає більш вишуканою".

Більшу частину повсякденного одягу для зйомок Робертс відшукала в комісійних магазинах та на eBay. Речі, які з'являться на Діані пізніше, шили в місцевій майстерні. "Я хотів, щоб її одяг був легким та свіжим на тлі більш формальної кольорової палітри палацової "в'язниці" і більш тьмяної гами кольорів інших членів королівської родини", - додала вона. - Це метелик, який потрапив до павутини, скажімо так".

В 4 сезоні "Корони" глядачі також чекають на появу Маргарет Тетчер - роль прем'єр-міністра Великобританії зіграла Джилліан Андерсон ("Секретні матеріали", "Американські боги", "Статеве виховання").

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Ірина Фаріон розповіла про свою «співпрацю» з комуністичним режимом і про те, як, разом зі своїм вчителем, намагалася «розвалити комуністичну партію з середини». В інтерв’ю «Українським новинам» Ірина Фаріон розповіла про своє комуністичне минуле. За ї...

Знайшла вихід: Суддя Деснянського суду Києва вирішила мобілізуватися й попросила ВРП зупинити справу щодо її п'яного водіння

середа, 17 квітень 2024, 23:06

Суддя Деснянського суду Києва Світлана Колегаєва вирішила мобілізуватися, але просить зупинити справу щодо її п'яного водіння. Про це пише Центр протидії корупції, передають Патріоти України. У ЦПК нагадали, що влітку 2021 року Світлана Колегаєва на за...