З архіву ПУ. 14 людей ледь не загинули: У Кирилівці з'явилося небезпечне природне явище

Віджимний вітер - це вітер, який може забрати людей у відкрите море.

У Запорізькій області різко змінилася погода і раптово почався вітер з поривами до 25 метрів в секунду. Через це на прибережній зоні Азовського моря утворилося таке природне явище як віджимний вітер. Він мало не став причиною загибелі 14 людей. Про це повідомляє VGORODE.Запорожье, передають Патріоти України 10 липня 2020 року.

Віджимний вітер - це вітер, який може забрати людей у відкрите море. Як розповіли в ДСНС, швидше за все він здуває великі надувні матраци. Якщо відпочивальник вчасно не відреагує, то вже через 15-20 хвилин він буде дуже далеко від берега.

Таких випадків в Кирилівці за добу сталося п'ять. Відпочиваючі плавали на катамаранах, надувних матрацах і каное. Вспідсумку всіх віднесло далеко від берега і за ними довелося їхати рятувальникам. Найбільшу відстань від берега, на яке віднесло курортників за останню добу, - три кілометри. Це були відпочиваючі на катамарані.

У зв'язку з такою ситуацією рятувальники ДСНС закликали відпочиваючих не використовувати надувні матраци не за призначенням, не залишати дітей самих. Також в ДСНС порадили плавати в морі тільки в світлий час доби і коли температура води не менше 18 градусів, а повітря - не нижче 24. "Не купайтеся, коли є сильний вітер. Уникайте місць з швидкою течією", - йдеться в повідомленні.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...