З архіву ПУ. Аброськін розповів, як у блатному світі зараз ставляться до педофілів

Якщо є можливість отримати від такої людини якусь матеріальну вигоду, то, звичайно, блатні її отримають, і педофіл буде прекрасно почуватися.

В'ячеслав Аброськін. Фото: Факти.

У лютому 2019 року в одному з ізоляторів тимчасового утримання був виявлений мертвим 57-річний підозрюваний у зґвалтуванні 13-річної школярки. У липні в СІЗО Вінниці вбили підозрюваного в спробі згвалтування семирічної дівчинки. У вересні там же повісився на простирадлі підозрюваний в розповсюдженні дитячої порнографії. Також в липні в СІЗО Миколаєва співкамерники до смерті побили підозрюваного в згвалтуванні школярки, якого вже двічі судили за зґвалтування. Іноді ґвалтівникам у тюрмі смерть здається кращим виходом із ситуації, зазначають Патріоти України.

Традиційно в місцях позбавлення волі їх не люблять: вони виконують найбруднішу роботу (наприклад, чистять туалети голими руками), їдять дірявими ложками з дірявого посуду, задовольняють сексуальні бажання інших ув'язнених... Якщо ж цей гвалтівник ще й педофіл, то його можуть взагалі за людину не вважати: гвалтувати шваброю, змушувати інших «опущених» бити і знущатися над ним. Втім, в останні роки ставлення до таких зеків змінюється. Навіть серед злодіїв в законі стали з'являтися судимі за згвалтування.

Журналісти у вересні 2019 року поцікавилися у екс-першого заступника голови Нацполіції України В'ячеслава Аброськіна, чи змінилося в блатному світі ставлення до ґвалтівників і педофілів.
- Раніше до таких людей ставилися жорсткіше. Але блатний світ змінюється, як і наше суспільство. Зараз у гвалтівників теж можуть бути якісь проблеми, особливо в перший час перебування в СІЗО і місцях позбавлення волі - все залежить від того, як вони себе ведуть.
Але серед них є люди, досить забезпечені матеріально. І питання своєї безпеки в місцях позбавлення волі вони вирішують, внісши певну суму в так званий общак. Якщо є можливість отримати від такої людини якусь матеріальну вигоду, то, звичайно, блатні її отримають, і він буде прекрасно почуватися. Так, він не буде користуватися повагою, проте інші ув'язнені не застосують до нього будь-які заходи фізичного характеру, і він буде спокійно жити весь час в ув'язненні, - розповів В'ячеслав Аброськін.
Втім, на думку генерала, відкупитися педофілам вдається не завжди. Адже у багатьох засуджених є діти. І ненависть до тих, хто дітей ображає, може переважити можливість отримати вигоду. Тому всередині закритого чоловічого колективу до насильників нерідко все ще застосовують жорсткі заходи впливу.
Джерело: Факты

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...