З архіву ПУ. Актор "95 кварталу" розповів, чому не може забрати рідних з ОРЛО в Київ (відео)

Євген Кошовий розповів, що на окупованих територіях на Донбасі люди раді перемозі Володимира Зеленського на виборах президента 2019.

Шоумен, чиї родичі залишилися жити в підконтрольному бойовикам "ЛНР" Алчевську, розповів про настрої місцевих жителів у бліц-інтерв'ю Олесі Бацман. Відповідне відео розміщено на її YouTube-каналі, передають Патріоти України 10 червня 2019 року.

Актор і керуючий студією "Квартал 95" висловився про війну на Донбасі і заявив, що хоче, аби російські військові пішли звідти. "Я хочу, щоб чужі люди пішли звідти. Росіяни щоб звідти пішли. Вони прийшли, наробили справ... тепер я хочу, щоб вони пішли. Не підуть, значить будуть виганяти. Я не розумію... це у людей немає мозку просто - прийти, накоїти справ", - емоційно заявив Кошовий.

Також він розповів, що не може п'ятий рік приїхати на могилу до батька, тому що його там "розшукують". "Я не знаю як, ходять різні чутки. Кажуть, що при перетині "кордону" "ЛНР" відразу на підвал, ще щось...", - сказав шоумен.

Зараз в окупованому Алчевську залишилися мама, старший брат, тітка з дядьком, бабуся і дідусь Євгена Кошового. "Всі, хто залишилися з родичів - там, вони не можуть звідти виїхати, вони старі вже", - розповів він і зазначив, що його мама-пенсіонерка (1954-го р. н.) не хоче переїжджати до Києва, бо доглядає за своїми батьками - бабусею і дідусем Євгенія. "Мама не працює, вона пенсіонер. Брат старший працює в Німеччині. Він приїжджає до дітей. Я їх умовив нарешті переїхати до Харкова. Цього літа збираються переїжджати", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, які настрої у людей на окупованих територіях Луганської області, Кошовий, який часто спілкується з рідними там, розповів про надії про закінчення війни і повернення під українську владу. "Люди раді, що прийшов до влади Володимир Зеленський, вони чекають від нього якихось вирішальних кроків, вони готові чекати... Ті люди, які там живуть і спілкуються з моїми родичами, вони ніколи і не хотіли в Росію. Багато таких. Багато адекватних. Вони ніколи цього не хотіли. Змусили, і все...", - розповів він.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...