З архіву ПУ. Бережіться! Вчені визначили нову ознаку швидкої смерті

Вчені визначили, що різниця в артеріальному тиску, виміряному в правій і лівій руці, може вказувати на високий ризик інсульту, серцевого нападу і свідчити про швидку смерть, передають Патріоти України. Під час дослідження фахівці провели метааналіз 24 різних досліджень, у яких узяли участь близько 54 тисяч осіб з Європи, США, Африки і Азії.

Вчені вивчили інформацію про різницю артеріального тиску між лівою і правою рукою і відстежували кількість смертей, серцевих нападів і інсультів, які відбулися протягом десяти років.

Як з'ясувалося, значна різниця між показниками систолічного (верхнього) артеріального тиску в двох руках може вказувати на звуження або жорсткість артерій, що може вплинути на кровообіг. Виявилося, що кожен додатковий міліметр ртутного стовпа різниці збільшував ризик стенокардії, інфаркту або інсульту на один відсоток протягом 10 наступних років. Водночас 10 міліметрів ртутного стовпа різниці є верхньою межею норми.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...